K téme obnovenia procesu s prezidentom Jozefom Tisom.

26. augusta 2023, zdrdol, Nezaradené Spoločnosť

Stručne nadväzujem na blog p. Tkáča „Dozrel čas na obnovenie procesu s prezidentom Jozefom Tisom“. (Hlavné správy, „Dozrel cas na obnovenie procesu s prezidentom Jozefom Tisom„)

Ten čas nie že „dozrel“, ale už dávno prezrel. Podľa osoby pána prezidenta Jozefa Tisa je totiž dodnes nesprávne hodnotený aj 1. Slovenský štát. Jedným z dôsledkov tohoto krivého obrazu je, že mnohí Slováci sa v našich liberálno-demokratických časoch hanbia, a niektorí dokonca aj boja, byť akokoľvek spájaní s 1. Slovenským štátom, lebo tento vraj bol „fašistický“. Takýmto on ale nebol a nebol ani „nacistický“. Definície „-izmov“ však nikto z tých najviac počutých a vplyvných na Slovensku neponúka a voda sa im potom ľahko múti.

Súčasná vojna na Ukrajine je užitočná v širšom kontexte tým, že počas nej sú na povrch cez rôzne zdroje vyplavované informácie o zločinoch z 2. svet. vojny vo viacerých krajinách a spáchané lokálnymi silami. Môžeme preto konečne začať objektívnejšie porovnať zločiny okolitých štátov s tými slovenskými a opýtať sa, či to naše samobičovanie za 1. Slovenský štát je opodstatnené.

Na prežitie Slovákov ako samobytného národa je priam nevyhnutná odborná verejná diskusia o našom prvom samostatnom štáte. Vďaka, pán Tkáč, za vaše pokusy rozprúdiť ju.

Linky:
Korene dnešnej doby (video)
Problémy dnešnej doby (video)
Genesis of the Western Worldview (kniha; kto má kindle, tak zadarmo)