Založ si blog

Einstein a jeho teórie relativity

Témy „Einstein a jeho teórie relativity“ som sa pred zopár mesiacmi v mojich blogoch už trošku dotkol. Teraz pridávam niekoľko detailov a vytvoril som k tomu aj krátke video na YT: zdenko drdol, presnejšie Einstein a jeho teórie relativity.

Táto téma je dôležitá, lebo mnohí z vás veria tzv. „modernej vede“ a neuvedomujete si, že hoci váš svetonázor na nej doslova „visí“, tak táto má v sebe značné „diery“. Naši predkovia takouto „vedou“, alebo lepšie povedané pavedou, ovplyvnení neboli a ich svetonázor bol vtedy úplne iný, nazvime to „nematerialistický“.

Dnešná akadémia šíri, že priemer vesmíru je zhruba 93 miliárd svetelných rokov a že vesmír je 13,8 miliárd rokov starý. Tieto informácie sa založené na pochybnej fyzike, ktorá sa dostala do slepej uličky koncom 19. storočia, kedy vedci nedokázali experimentálne potvrdiť translačný pohyb Zeme (t. j. skutočný a nie len nejaký fiktívny) okolo Slnka. (A mimochodom, nedokázali to doteraz.) Vtedy sa objavila celebrita menom Albert Einstein.

Z fyziky sa einsteinovský subjektivizmus a relativizmus s odstupom desiatok rokov dostal aj do filozofie a následne do západnej spoločnosti. Dnes máme relativizmus všade: vo vede, filozofii, politike, práve a aj v morálke.

Einsteinom sa efektívne začala postmoderná doba (pričom moderná doba tak povediac paralelne s ňou stále dobieha) a jej výsledkom sú mnohé absurdné koncepty. Pravdepodobne urobím ešte video aspoň na jeden z týchto produktov – tzv. „silnú umelú inteligenciu“.

Tag:

Darwin a darvinizmus

17.04.2024

Témy Darwin a jeho evolučná teória som sa pred zopár mesiacmi v mojich blogoch už trošku dotkol. Teraz pridávam niekoľko detailov a vytvoril som aj krátke video na YT: zdenko drdol, presnejšie Darwin a darvinizmus. Mnohí z vás celý život veria, že vaši pra-pra-pra-…predkovia boli potkany a skaly, ktoré boli prirodzene vytvorené z ničoho (tak ako [...]

Kopernik a Kopernikovský princíp

18.03.2024

Témy Kopernikovský princíp som sa pred zopár mesiacmi už trošku dotkol v blogu Kopernikovský princíp … Teraz pridávam niekoľko detailov. Málokto si uvedomuje, že dnešný spoločenský svetonázor je postavený na „modernej vede“, ktorá sa v stredoveku začala od skutočnej vedy odkláňať. Dnešná veda je založená na teóriách a špekuláciách, ktoré, aj keď [...]

Svetové vojny a dnešné Slovensko

05.01.2024

Je tomu už vyše 20 rokov, ale spomínam si na to takmer ako by to bolo dnes. Práve som vtedy konzultoval pre Harvardskú univerzitu v Cambridge, MA, keď v jednej TV relácii na stanici CSPAN historik Michael Beschloss vyslovil vetu: „Medzi historikmi už neplatí kedysi verejne prijatá téza, že za vznik 1SV (1. svet. vojna) mohlo výlučne Nemecko“. Toto ma veľmi zaujalo, lebo veď [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia pátra po nezvestnom 15-ročnom Marošovi z Bratislavy

17.06.2024 13:40

Odišiel v sobotu z miesta svojho bydliska na Bagarovej ulici v hlavnom meste na neznáme miesto.

Tomáš Taraba

Taraba nečakane zahlasoval: štáty EÚ schválili normu o obnove prírody, nariadenie prešlo len tesne

17.06.2024 13:30

Nariadenie vyžaduje, aby členské štáty zaviedli opatrenia na obnovu aspoň 20 percent pevninských a morských oblastí EÚ do roku 2030.

nehoda

Čelná zrážka s kamiónom na juhu: Z auta je šrot, 30-ročná vodička bola na mieste mŕtva

17.06.2024 13:28

Na ceste medzi Dolným Štálom a Veľkým Mederom sa v pondelok predpoludním stala smrteľná dopravná nehoda.

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

V českom vojenskom priestore explodovala munícia, na mieste sú zranení

17.06.2024 13:07

K explózii došlo vo vojenskom výcvikovom priestore Libavá neďaleko Olomouca.

zdrdol

Je nemožné, aby sa niekto začal učiť to, o čom si myslí, že už vie. (Epictetus)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 92550x
Priemerná čítanosť článkov: 3085x

Autor blogu

Kategórie