Založ si blog

Fico, Danko, V4 a parlamentné voľby 2023 na Slovensku

Súčasná súdna moc na Slovensku sa niekedy správa, ako keby „videla ľuďom do hláv“, ako napríklad v prípadoch Mariána Kotlebu alebo Milana Mazureka.

Mimochodom, takéto niečo si katolícka cirkev nedovolila tvrdiť ani v stredoveku, o čom svedčí, dokonca dvojnásobne, jej postup proti bludom Galilea Galileiho, najprv vydaním výstrahy r. 1616 (ktorú on ignoroval) a potom naostro inkvizíciou r. 1633. Galileo napokon nebol odsúdený „kvôli hriechu“, ale len ako „silne podozrivý z hriechu“, čo bol vtedy obrovský rozdiel, lebo za hriech mohol byť nielen exkomunikovaný z cirkvi, ale aj odsúdený na smrť. Lenže toto sa nestalo práve preto, lebo rozhodovací tribunál nevedel spoľahlivo rozlíšiť, či Galileove myšlienky sformulované v knihe Dialogo sopra i due massimi sistemi del mondo („Dialóg týkajúci sa dvoch svetových systémov“) sú jeho vlastnými, alebo len teoretickými úvahami. Inými slovami – „nevideli mu do hlavy“.

Na pripomenutie, Galileo sa pridal ku Koperníkovej špekulácii, že Zem sa hýbe okolo Slnka, čím naštartoval modernú vedu a nasmeroval ju do slepej uličky, v ktorej západná civilizácia blúdi dodnes. Za vyše 400 rokov (!) však nikto translačný (t.j. skutočný a nie len akýsi, napríklad relatívny) pohyb Zeme vesmírom experimentálne nepreukázal. Airy r. 1871, Michelson-Morley r. 1887 a Einstein r. 1905, 1915 (okrem mnohých iných) si na tom „vylámali zuby“, aj keď akademická a spoločenská propaganda to úporne zakrýva a ponúka na vedu nefunkčné záplaty.

Galileo na svoju dobu skončil veľmi dobre a dožil v pohodlnom domácom väzení. Málokto tiež vie, že tesne pred smrťou, v liste svojmu študentovi a priateľovi Francescovi Rinuccinimu, svoj kopernikanizmus oľutoval.

Vlani sme dovolenkovali v blízkosti, tak sme sa na ten dom v Arcetri pri Florencii mohli aspoň zvonku pozrieť:

Ja do hláv dnešným mocipánom (a ani nikomu inému) nevidím, ale mám dôvodné podozrenie, že sú schopní kadečoho nekalého. Nemám teda istotu, môžem iba špekulovať, že nebude na poslednú chvíľu vyhlásený výnimočný stav a masová prechádzka dočasnými urnovými hájmi, pompézne nazývaná „Voľby do Národnej Rady Slovenskej republiky 2023“, prebehne. Ak sa občas obzeráte za tým, čo „voľby“ za posledných vyše 30 rokov Slovensku priniesli, tak snáď ten nádych irónie chápete.

Problém sa dá riešiť, malo by byť okamžite zvolané stretnutie krajín V4, ale na to by V4 predtým nesmeli rozbiť, uviedol Andrej Danko ohľadom problému okolo nelegálnych migrantov. Neviem, kto sú podľa Danka „oni“, viac by sa hodilo „my“, lebo Fico a Danko boli a sú silní podporovatelia a pretláčatelia (hoci pokrivenej) EU a (hoci zločinnej) NATO. Oni, keď boli pri moci, spustili proces, na ktorého konci je nevyhnutne americká vojenská prítomnosť na Slovensku a tým zrejme aj rakety namierené na Slovensko. Toto všetko sa nezlučuje s filozofiou V4 a odhaľuje Dankove a Ficove komentáre okolo V4 ako prelievanie krokodílích sĺz.

Linky:

Youtube – Zdenko Drdol
Genesis of the Western Worldview (kniha; kto má kindle, tak zadarmo)

Tag:

Darwin a darvinizmus

17.04.2024

Témy Darwin a jeho evolučná teória som sa pred zopár mesiacmi v mojich blogoch už trošku dotkol. Teraz pridávam niekoľko detailov a vytvoril som aj krátke video na YT: zdenko drdol, presnejšie Darwin a darvinizmus. Mnohí z vás celý život veria, že vaši pra-pra-pra-…predkovia boli potkany a skaly, ktoré boli prirodzene vytvorené z ničoho (tak ako [...]

Kopernik a Kopernikovský princíp

18.03.2024

Témy Kopernikovský princíp som sa pred zopár mesiacmi už trošku dotkol v blogu Kopernikovský princíp … Teraz pridávam niekoľko detailov. Málokto si uvedomuje, že dnešný spoločenský svetonázor je postavený na „modernej vede“, ktorá sa v stredoveku začala od skutočnej vedy odkláňať. Dnešná veda je založená na teóriách a špekuláciách, ktoré, aj keď [...]

Svetové vojny a dnešné Slovensko

05.01.2024

Je tomu už vyše 20 rokov, ale spomínam si na to takmer ako by to bolo dnes. Práve som vtedy konzultoval pre Harvardskú univerzitu v Cambridge, MA, keď v jednej TV relácii na stanici CSPAN historik Michael Beschloss vyslovil vetu: „Medzi historikmi už neplatí kedysi verejne prijatá téza, že za vznik 1SV (1. svet. vojna) mohlo výlučne Nemecko“. Toto ma veľmi zaujalo, lebo veď [...]

česko, nemocnica, covid, koronavírus

Ďalšie zadlžovanie nemocníc: Poslanci Úradu pred dohľad novú kompetenciu neschválili

30.04.2024 18:10

Do parlamentu novelu predložili opoziční poslanci Jana Bittó Cigániková a Tomáš Szalay zo strany SaS.

ocenenie, prezidentka, Andrej Matišák

Prezidentka ocenila redaktora Pravdy. Čaputová odovzdala Matišákovi medailu súvisiacu s výročím vstupu do NATO a EÚ

30.04.2024 16:35

Prezidentka Slovenskej republiky sa poďakovala 28 osobnostiam za ich prínos v kontexte členstva štátu v Európskej únii a Severoatlantickej aliancii.

parlament, fico

Nájde sa 90 poslancov? Gašpar zhodu pri ústavných sudcoch neočakáva. Opozícia hovorí, že sa čaká na Ficove rozhodnutie

30.04.2024 16:30

Zástupcovia opozície hovoria o obštrukcii a o tom, že koalícia čaká, či bude sa bude chcieť uchádzať o post aj Robert Fico.

zdrdol

Je nemožné, aby sa niekto začal učiť to, o čom si myslí, že už vie. (Epictetus)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 89149x
Priemerná čítanosť článkov: 3074x

Autor blogu

Kategórie