Založ si blog

Svetové vojny a dnešné Slovensko


Je tomu už vyše 20 rokov, ale spomínam si na to takmer ako by to bolo dnes. Práve som vtedy konzultoval pre Harvardskú univerzitu v Cambridge, MA, keď v jednej TV relácii na stanici CSPAN historik Michael Beschloss vyslovil vetu: „Medzi historikmi už neplatí kedysi verejne prijatá téza, že za vznik 1SV (1. svet. vojna) mohlo výlučne Nemecko“. Toto ma veľmi zaujalo, lebo veď do nás v ČSSR predsa hustili v školách od ZDŠ až po štátnice, a samozrejme aj na ZVS, pravý opak!

Ale nechajme teraz 1SV bokom a stručne sa pozrime ako to bolo s 2SV (2. svet. vojna); kto ju chcel, kto ju plánoval a kto ju vlastne začal a rozbehol.

Nemecko!“ – to je zborová mainstreamová a aj ne-mainstreamová odpoveď a slovenská verejnosť ju naivne konzumuje aj s chlpmi, mnohí dokonca s krvavými očami a jedovatými rečami. „Nikto iný a len Nemci jediní sú zodpovední za rozpútanie 2SV, za všetky škody, zločiny atď. Tej viny sa už nikdy nezbavia!“ – Na Slovensku sa to chápe zhruba takto, kým v šírom svete už ani toto jednoznačne neplatí.

Terajšia vojna na Ukrajine okrem iného vyplavila na povrch aj to, že mnohé otrasné zločiny na civilnom obyvateľstve na východnom fronte počas 2SV, ktoré sú rutinne a výlučne stále pripisované Nemcom, spáchali vlastne Ukrajinci alebo Lotyši. Na druhej strane, videl som tiež v nejakej knihe fotografie dokumentujúce, že Nemci na východnom fronte demonštratívne obesili svojich vojakov napríklad za znásilnenie. Alebo: sovieti tam obliekli svojich basistov do nemeckých uniforiem a tí vystrieľali všetkých dedinčanov okrem jedného alebo dvoch, aby mohli neskôr svedčiť. Poplatní historici o takýchto prípadoch a príbehoch čušia, hoci o nich vedia. O čom ďalšom ešte čušia? – No, samozrejme, o vzniku 2SV. „Veď je to jasné! Všetko zlé spôsobili a spáchali Nemci!

  • Západní politici si v 1930-tych rokoch veľmi dobre uvedomovali, že Versailleský diktát bol pre Nemecko nespravodlivý, pritvrdý a že mnoho ľudí tam kvôli blokádam po 1SV (!) zahynulo hladom (vraj minimálne sedemsto tisíc ľudí). Nemci boli takto vlastne donútení obzerať sa za novým priestorom pre svoju základnú obživu, ktorý doma nemali – aj tu teda treba hľadať dôvod oživenia tézy „Drang nach Osten“, veď smerom na východ žili aj milióny Nemcov. (Na sever, západ a juh od Nemecka nemali nijaké územné nároky.) Tieto kruté okolnosti spolu s dekadenciou počas Weimarskej republiky demokraticky vyniesli k moci Adolfa Hitlera.
  • Stalin mal svoj vlastný cieľ, ktorý veľmi dobre poznáte zo škôl v ČSSR, ale mnohí ho účelovo zabúdate – komunizmus rozšíriť po celom svete, čo aj štátny znak Sovietskeho zväzu v rokoch 1923 až 1936 pyšne potvrdzuje:
Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-5.png
  1. Stalinovým plánom bolo využiť všeobecnú, zničujúcu vojnu, do trosiek ktorej by potom vstúpil ZSSR a vznešene by priniesol vyslobodenie v podobe komunistickej revolúcie, najprv v Európe. Preto aj v 30-tych rokoch tajne podporoval vznik nemeckého leteckého (Lipeck) a tankového (Kazaň; tam pôsobil napríklad aj Guderian) vojska na území ZSSR.
  2. Bolo dlhšie známe, že Veľká Británia (VB) a Francúzsko (F) sľubovali prehnane sebavedomým Poliakom podporu v hroziacom konflikte s Nemeckom, ale nevedelo sa ako vážne to myslia. 11.8.1939 delegácie VB a F dorazili do Moskvy a tam Rusom potvrdili, že to myslia veľmi vážne!
  3. Pri podpisovaní Ribbentrop-Molotovho paktu 23.8.1939 Stalin teda vedel, ale Hitler nie, že VB a F dali Poliakom záruky bojovať na ich strane len proti Nemecku! Stalinovi potom stačilo „šikovne“ nedodržať dohodu s Hitlerom, že 1.9.1939 si rozdelia Poľsko. Vraj „nebol včas pripravený“, beťár jeden, hoci ZSSR vtedy už rapídne expandoval tiež.
  4. 3.9.1939 teda VB a F vyvolali Nemecku vojnu, čo bola automaticky vojna svetová, lebo sa do nej okamžite zapojili aj britské domíniá Kanada, Austrália a Nový Zéland.
  5. O dva týždne už Stalin „pripravený“ bol a potichučky si vybral svoju polovicu poľskej koristi. VB a F na to nič. Všetka vina bola pripísaná Nemecku a táto propaganda trvá doteraz!
  6. Hitler niekoľkokrát navrhoval Winstonovi Churchillovi (WC), aby mu nechal voľnú ruku v Európe s tým, že on (Hitler) sa zase nebude dotýkať britského svetového impéria a dokonca mu pomôže s jeho ochranou. WC však zakázal o akýchkoľvek mierových ponukách s Nemeckom diskutovať. Napríklad Hessa po prílete okamžite strčil do basy, o tom ste zrejme počuli. WC zároveň úzkostlivo dúfal vo vstup USA do vojny, aby otočili priebeh 2SV tak, ako to urobili už v 1SV. Problémom bolo, že 85% Američanov bolo proti. Ako sa toto „vyriešilo“, viete (Pearl Harbour).
  7. Stalinove kroky pred 2SV sa dajú filozoficko-logicky popísať ako téza-antitéza-syntéza, čo mnohí chybne nazývajú heglovskou dialektikou. Hegel však s takýmto niečím vôbec nepracoval. Vhodnejšie je túto trojstupňovú metódu nazývať fichtovskou dialektikou, pretože Fichte ju predstavil v nemeckej filozofii. Marx a Engels ju potom prebrali a Lenin zdokumentoval. Podrobnejšie to rozoberám v 2. dodatku mojej knihy.

ZHRNUTIE:

  1. R. 1939 Hitler chcel vytvoriť európsku ríšu, Stalin chcel vytvoriť svetovú ríšu a Churchill mal svetovú ríšu.
  2.  SVETONÁZOR niektorých účastníkov 2SV:
    Nemecko bolo v dôsledku 1SV a 2SV premenené na bezbožnú krajinu.
    ZSSR sa z bezbožnej krajiny po r. 1991 pretransformoval do Ruskej federácie, kde všetky základné náboženstvá prosperujú.
    Veľká Británia je bezbožnou krajinou už niekoľko storočí a minimálne od r. 1848 podporuje revolúcie všade, okrem u seba doma. Zmenil sa však nástroj manipulácie: kým vtedy zneužívali novodobý, osvietenský nacionalizmus, v dnešnej dobe nasadili jeho pravý opak – globalizmus.
    Čo sa spoločenského svetonázoru týka, tak v našom priestore je VB po celé stáročia jedinou stálicou.
    Slovensko sa po 2SV takisto stalo bezbožnou krajinou. Preto aj prechod od pro-komunistického do kapitalistického režimu neznamenal podstatné zmeny v myslení ľudí a netreba sa čudovať, že bol taký hladký.

Všetky tieto údaje sú na Západe celkom bežne diskutované, na Slovensku sa však zo zásady nediskutuje. Preto máme zmätky v chápaní nielen 1SV a 2SV, ale aj nášho 1. Slovenského štátu. Dôsledkom je, že na rozdiel od iných krajín sa zbytočne samobičujeme, čo sa priamo odráža nielen na politike, ale aj v chaose celej spoločnosti.

Tag:

Darwin a darvinizmus

17.04.2024

Témy Darwin a jeho evolučná teória som sa pred zopár mesiacmi v mojich blogoch už trošku dotkol. Teraz pridávam niekoľko detailov a vytvoril som aj krátke video na YT: zdenko drdol, presnejšie Darwin a darvinizmus. Mnohí z vás celý život veria, že vaši pra-pra-pra-…predkovia boli potkany a skaly, ktoré boli prirodzene vytvorené z ničoho (tak ako [...]

Kopernik a Kopernikovský princíp

18.03.2024

Témy Kopernikovský princíp som sa pred zopár mesiacmi už trošku dotkol v blogu Kopernikovský princíp … Teraz pridávam niekoľko detailov. Málokto si uvedomuje, že dnešný spoločenský svetonázor je postavený na „modernej vede“, ktorá sa v stredoveku začala od skutočnej vedy odkláňať. Dnešná veda je založená na teóriách a špekuláciách, ktoré, aj keď [...]

Sme pripravení robiť ďalšiu reformu školstva?

29.11.2023

Snáď všetko, čo človek robí, opiera o svoj svetonázor, či už si to uvedomuje alebo nie. Ak ho má vhodný, tak aj jeho konanie je prevažne (žiaľ nie vždy, ale to je iná téma) zmysluplné. Väčšina ľudí na „Západe“ (to je to, kam sa teraz hrabeme aj my) si však tento súvis neuvedomuje a napríklad aj na Hlavných správach, keď sa pozriete do rubriky [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

zdrdol

Je nemožné, aby sa niekto začal učiť to, o čom si myslí, že už vie. (Epictetus)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 88960x
Priemerná čítanosť článkov: 3068x

Autor blogu

Kategórie