Založ si blog

CMBR a západná spoločnosť – koniec rozprávky o Big Bangu

V mojich blogoch sa snažím čo najjednoduchšie vysvetliť, že dnešný západný svetonázor by bez „modernej vedy“ (najmä Darwin a Einstein) nebol možný. Mnohí ľudia už sem-tam aj začínajú vidieť, že tí západniari sú v akosi primnohých ohľadoch podvodníci (politika, ekonomika, morálka …), ale tej západnej „vede“ ešte stále dôverujú neuvedomujúc si, ako to vplýva na ich životy. Je to možné preto, lebo v školách sa neučí to, čo by sa malo. Z viacerých možností pripustíme len tú našu. Školstvo často nevzdeláva, ale indoktrinuje.

Viac sa môžete dočítať v knižke Genesis of the Western Worldview, kapitola IV. „Modern science“. (Kto má Kindle aplikáciu a vie po anglicky, tak si ju môže prečítať zadarmo.)

Tiež tvrdím, že dnešná slovenská inteligencia a médiá, vrátane tých samozvaných „alternatívnych“, si neplnia svoje úlohy (Problémy dnešnej doby, bod 4, ) dôsledne odhaľovať PRÍČINY spoločenského marazmu.

Dnes ešte čo najstručnejšie priblížim jeden z najnovších problémov súčasnej „vedy“, aj keď tento je už tiež desaťročia známy – Cosmic Microwave Background Radiation (CMBR). Že ste o tom ešte nepočuli? To preto, že vedci si lámu hlavy, čo s tým a na verejnosti preto radšej čušia.

**************

Na začiatku 21. storočia je Západ v podobnej situácii ako bol pred Einsteinovým príchodom na scénu. Mainstreamová „veda“ je znovu v pozícii ohrozenia geocentrickou možnosťou, tentoraz kvôli meraniam kozmického mikrovlnného žiarenia pozadia (CMBR).

O čo ide? Podľa „Big Bang“ teórie, nič explodovalo, začalo si tvoriť priestor a začal plynúť čas. Nepredstaviteľná explózia nepredstaviteľne rýchlo a rýchlosťou oveľa väčšou ako je tá svetelná (aj keď to vraj nejde) vytvorila vodík a hélium. …  Aby som to skrátil – z ľahkých plynov sa „evolvovali“ ťažšie prvky, planéty, život, najprv jednobunkové organizmy a potom z nich aj my, ľudia. Voila! – tu sme. Ako keď princezná pobozká žabu a tá sa premení na rúčeho princa. Až na to, že nám to od prvotnej explózie ničoho trvalo miliardy rokov. Ale aj tak, nič neprirodzené alebo nadprirodzené. – Toľko moderná veda. A poznám aj ďalšie pikantné vysvetlenia.

Hrozí ale, že detičky sa už začnú rozprávke smiať. Big Bang totiž pôvodne predpokladal izotropný vesmír, to je taký, ktorý by vo všetkých smeroch vykazoval rovnaké vlastnosti. Bigbangári však majú teraz problém, lebo viaceré vesmírne sondy meraniami teploty vo vesmírnom priestore ukázali, že vesmír je anizotropný, teda s teplotnými anomáliami.

Dané obrázky sú tuším zo sondy WMAP (2001-2010), ale „vedci“ (vedátori) ich stále nevedia (dez)interpretovať tak, aby pritom nepadol súčasný západný svetonázor.

Na vysvetlenie obrázkov – matematicky, pomocou tzv. „sférických harmónií“ (to je rozšírenie Fourierových radov o dimenziu vyššie, pohrával sa s tým ešte aj Laplace), sa tieto teplotné anomálie dajú graficky združiť do väčších zhlukov (angl. „lobe“) a podľa zadaného parametra potom znázorniť želaný počet pólov. Prvý to urobil Max Tegmark, MIT. Niektoré z tých obrázkov sú skutočne zaujímavé, napr.:

  1. Rovina ekliptiky má výnimočné postavenie v quadrupóle (4 póly) a octapóle (8 pólov).
  2. Rovina rovníka je výnimočná v dipóle (2 póly). Táto anomália je navyše veľmi silná.

A ako dodatok, spojnica nebeských pólov (angl. „celestial poles“) je výnimočná tým, že nielenže prechádza stredom Zeme, ale smeruje aj do výnimočnej oblasti rádiogalaxií a kvazárov.

Takže vo vesmíre máme dve špecifické roviny a jednu špecifickú os, ktoré všetky pretínajú Zem.

CMB – Huterer.

Toto na Big Bang nevypadá. Existuje obrovský akademický dopyt interpretovať satelitné údaje (najnovšie tuším sonda PLANCK) ohľadom CMBR naturalistickým spôsobom, ale „uspokojivé vysvetlenie“ sa zatiaľ nenašlo. Výsledkom je akési zvláštne ticho. Môžeme očakávať vytvorenie novej teórie v einsteinovskom štýle, ktorú nikto nebude chápať, ale pomohla by zakryť nepríjemné fakty týkajúce sa CMBR. Takáto teória potom bude vypustená prostredníctvom kontrolovaných kanálov do globálnej spoločnosti.

Tag:

Darwin a darvinizmus

17.04.2024

Témy Darwin a jeho evolučná teória som sa pred zopár mesiacmi v mojich blogoch už trošku dotkol. Teraz pridávam niekoľko detailov a vytvoril som aj krátke video na YT: zdenko drdol, presnejšie Darwin a darvinizmus. Mnohí z vás celý život veria, že vaši pra-pra-pra-…predkovia boli potkany a skaly, ktoré boli prirodzene vytvorené z ničoho (tak ako [...]

Kopernik a Kopernikovský princíp

18.03.2024

Témy Kopernikovský princíp som sa pred zopár mesiacmi už trošku dotkol v blogu Kopernikovský princíp … Teraz pridávam niekoľko detailov. Málokto si uvedomuje, že dnešný spoločenský svetonázor je postavený na „modernej vede“, ktorá sa v stredoveku začala od skutočnej vedy odkláňať. Dnešná veda je založená na teóriách a špekuláciách, ktoré, aj keď [...]

Svetové vojny a dnešné Slovensko

05.01.2024

Je tomu už vyše 20 rokov, ale spomínam si na to takmer ako by to bolo dnes. Práve som vtedy konzultoval pre Harvardskú univerzitu v Cambridge, MA, keď v jednej TV relácii na stanici CSPAN historik Michael Beschloss vyslovil vetu: „Medzi historikmi už neplatí kedysi verejne prijatá téza, že za vznik 1SV (1. svet. vojna) mohlo výlučne Nemecko“. Toto ma veľmi zaujalo, lebo veď [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

zdrdol

Je nemožné, aby sa niekto začal učiť to, o čom si myslí, že už vie. (Epictetus)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 88835x
Priemerná čítanosť článkov: 3063x

Autor blogu

Kategórie