Založ si blog

Tzv. „liberálna demokracia“ a tzv. „voľby“ do Národnej rady SR 2023

Súdruhovia. Sloveni, Slováci a Slovákovia, zase raz sa bezhlavo rútite do neznáma. Trolovia vás tam ťahajú zámerne a úspešne.

Tentoraz to bude, teda ak vám to mocipáni ešte povolia, akt hádzania lístočkov do urien. Úrady, politici a médiá spoločne tvrdia, že do „volebných“, kým niektorí s trochu poetickejšími alebo realistickejšími sklonmi by ich kľudne mohli nazvať skôr „pohrebnými“.

Súdiac podľa rozhovorov a diskusií v mainstreamových, ale aj tzv. „alternatívnych“ médiách väčšina z vás netuší a ten zvyšok ani len nechce tušiť, že čo vlastne zamýšľate urobiť.

Nemáte podklady pre skutočné VOĽBY, lebo nepoznáte programy strán, čo je často úmysel politikov, ale aj vaša chyba, lebo hovoriť o programoch nevyžadujete. Stačí vám „kto s kým“ alebo „kto s kým nie“. „Čo“ je vám vedľajšie.

Dookola a bežne „fašistujete“, „nacistujete“ alebo „komunistujete“, napriek tomu, že fašisti, nacisti a komunisti nikde vo svete už dávno nie sú (nie, nájsť nejaké spoločné črty nestačí). Gauneri, zločinci, manipulátori … – vhodných nálepiek je dostatok, ale vy používate tie, ktoré vám podhadzujú tí, ktorí s vami najviac manipulujú.

Kto čítal moje blogy, tak vie, koho a najmä čo tu mám namysli – liberálnu demokraciu. LD je pritom ideológia, ktorá stála za všetkými manipuláciami v 20. storočí a z trojuholníka fašizmus/nacizmus,  socializmus/komunizmus a liberálna demokracia je tu už práve len LD – živá, záludná a všetkého schopná. A „vyhynuté ideológie“ vám podhadzuje práve preto, aby zamaskovala svoje výčiny v 20. a už aj 21. storočí. Medzi tými troma ideológiami však svätých nebolo, to len vojnová a povojnová propaganda víťazov urobila a naďalej robí svoje. Na Slovensku sa to prejavuje tak, že len minimum politických strán nemá LD priamo vo svojej krvi.

Tzv. slovenskú „inteligenciu“ a tzv. „alternatívne“ médiá dnes už radšej nespomeniem, lebo pre ňu a pre ne nemám dostatok slušných slov. Takže aspoň jedna skromná rada pre tých, ktorí by o nejakú odo mňa stáli: ŽIADAJTE, aby sa hovorilo o PROGRAMOCH STRÁN!“.

Linky:
Problémy dnešnej doby (video)
Korene dnešnej doby (video)
Genesis of the Western Worldview (kniha; kto má kindle, tak zadarmo)

Tag:

Kopernik a Kopernikovský princíp

18.03.2024

Témy Kopernikovský princíp som sa pred zopár mesiacmi už trošku dotkol v blogu Kopernikovský princíp … Teraz pridávam niekoľko detailov. Málokto si uvedomuje, že dnešný spoločenský svetonázor je postavený na „modernej vede“, ktorá sa v stredoveku začala od skutočnej vedy odkláňať. Dnešná veda je založená na teóriách a špekuláciách, ktoré, aj keď [...]

Svetové vojny a dnešné Slovensko

05.01.2024

Je tomu už vyše 20 rokov, ale spomínam si na to takmer ako by to bolo dnes. Práve som vtedy konzultoval pre Harvardskú univerzitu v Cambridge, MA, keď v jednej TV relácii na stanici CSPAN historik Michael Beschloss vyslovil vetu: „Medzi historikmi už neplatí kedysi verejne prijatá téza, že za vznik 1SV (1. svet. vojna) mohlo výlučne Nemecko“. Toto ma veľmi zaujalo, lebo veď [...]

Sme pripravení robiť ďalšiu reformu školstva?

29.11.2023

Snáď všetko, čo človek robí, opiera o svoj svetonázor, či už si to uvedomuje alebo nie. Ak ho má vhodný, tak aj jeho konanie je prevažne (žiaľ nie vždy, ale to je iná téma) zmysluplné. Väčšina ľudí na „Západe“ (to je to, kam sa teraz hrabeme aj my) si však tento súvis neuvedomuje a napríklad aj na Hlavných správach, keď sa pozriete do rubriky [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

zdrdol

Je nemožné, aby sa niekto začal učiť to, o čom si myslí, že už vie. (Epictetus)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 86479x
Priemerná čítanosť článkov: 3089x

Autor blogu

Kategórie