Založ si blog

Tzv. „alternatívne“ médiá a mlátenie slamy

V dnešnej chaotickej dobe veľa Slovákov vkladá svoje budúce nádeje do tzv. „alternatívnych“ médií a celkom štedro ich podporuje, očividne dúfajúc, že „to pomôže“.

Z takýchto médií mne najznámejšie sú Slobodný vysielač, Infovojna, Zem&Vek a Kulturblog, Tieto sa aj samy hrdo puncujú ako „alternatíva“ k médiám hlavnoprúdovým.

Skúsme sa na to trošku pozrieť.

  1. Prinášanie faktov – Áno, tieto médiá skutočne celkom obšírne prinášajú svojim sledovateľom informácie tak z domáceho ako aj zo svetového diania, ktoré mainstream obchádza.
  2. Kritika – Tú robia niektorí na celkom dobrej úrovni, ale sú tu žiaľ aj nepríjemné skryté výnimky (k  tomu viac pod „falošnou alternatívou“).
  3. Analýzy – Analytikov a komentátorov je na Slovensku habadej – Michelko, Chmelár, Koróni, Baránek, Staněk, Huďo… Rad je dlhý.
  4. Falošná alternatíva – tou je pre mňa jednoznačne tzv. Infovojna, kde Lichtner a jeho pomocník veľmi usilovne pomáhali rozbiť jedinú vplyvnú slovenskú proľudovú, prokresťanskú a pronárodnú stranu v našej novodobej histórii, ĽSNS. To, s čím ani ja u kotlebovcov dnes nesúhlasím, však prišlo až potom ako ju rôzni Lichtnerovia, Dankovia, Michelkovia, Ficovia, Harabínovia a niektorí ďalší prakticky zničili v očiach Slovákov, ktorí im to zhltli aj s navijakom. Spomenutí používali rôzne podpásovky, náznaky a obvinenia zo skutkov, ktoré možno u kotlebovcov neboli najrozumnejšie, ale určite neboli „fašistické“, „nacistické“, „extrémistické“ atď. Dotyční zneužili naivitu slovenských voličov. Len na porovnanie – napríklad vo Švajčiarsku by im takéto niečo neprešlo, lebo aj keď má ľudová strana SVP značne tvrdšie názory na imigráciu, LGBT, rodinu, EU a podobne ako ĽSNS, nikto si ju nedovolí takto protizákonne nálepkovať, lebo majú podporu zhruba 30% voličov.
  5. Príčiny a dôsledky – To najdôležitejšie som si nechal na záver. Populárnou frázou sa stalo, že „alternatíva predsa otvára ľuďom oči“. Táto však totálne zlyháva, lebo žiadne (!) z tzv. „alternatívnych“ médií sa nezaoberá PRÍČINAMI daného stavu, ale všetky len analyzujú alebo komentujú daný stav. Rady ako „Voľte nabudúce rozumne!“ vôbec nejdú ku podstate našej katastrofy a teda ani k možným riešeniam. „Alternatívci“ prakticky len MLÁTIA SLAMU a pozerateľnosť spojená s dotáciami ich uspokojuje.

Môj už dlhoročný názor je, že daný stav vôbec neprekvapuje, lebo tak mainstream ako aj „alternatíva“ sú vychované na tom istom materskom mlieku, majú rovnaký, západný svetonázor (materialistický a ateistický) a veria tej istej západnej vede a historiografii. Kritiku je treba začať v akadémii a v „alternatívnych“ médiách.

Linky:
Korene dnešnej doby (video)
Problémy dnešnej doby (video)
Genesis of the Western Worldview (kniha; kto má kindle, tak zadarmo)

Tag:

Kopernik a Kopernikovský princíp

18.03.2024

Témy Kopernikovský princíp som sa pred zopár mesiacmi už trošku dotkol v blogu Kopernikovský princíp … Teraz pridávam niekoľko detailov. Málokto si uvedomuje, že dnešný spoločenský svetonázor je postavený na „modernej vede“, ktorá sa v stredoveku začala od skutočnej vedy odkláňať. Dnešná veda je založená na teóriách a špekuláciách, ktoré, aj keď [...]

Svetové vojny a dnešné Slovensko

05.01.2024

Je tomu už vyše 20 rokov, ale spomínam si na to takmer ako by to bolo dnes. Práve som vtedy konzultoval pre Harvardskú univerzitu v Cambridge, MA, keď v jednej TV relácii na stanici CSPAN historik Michael Beschloss vyslovil vetu: „Medzi historikmi už neplatí kedysi verejne prijatá téza, že za vznik 1SV (1. svet. vojna) mohlo výlučne Nemecko“. Toto ma veľmi zaujalo, lebo veď [...]

Sme pripravení robiť ďalšiu reformu školstva?

29.11.2023

Snáď všetko, čo človek robí, opiera o svoj svetonázor, či už si to uvedomuje alebo nie. Ak ho má vhodný, tak aj jeho konanie je prevažne (žiaľ nie vždy, ale to je iná téma) zmysluplné. Väčšina ľudí na „Západe“ (to je to, kam sa teraz hrabeme aj my) si však tento súvis neuvedomuje a napríklad aj na Hlavných správach, keď sa pozriete do rubriky [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

zdrdol

Je nemožné, aby sa niekto začal učiť to, o čom si myslí, že už vie. (Epictetus)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 86481x
Priemerná čítanosť článkov: 3089x

Autor blogu

Kategórie