Založ si blog

Kopernik a Kopernikovský princíp

Témy Kopernikovský princíp som sa pred zopár mesiacmi už trošku dotkol v blogu Kopernikovský princíp … Teraz pridávam niekoľko detailov.

Málokto si uvedomuje, že dnešný spoločenský svetonázor je postavený na „modernej vede“, ktorá sa v stredoveku začala od skutočnej vedy odkláňať. Dnešná veda je založená na teóriách a špekuláciách, ktoré, aj keď mnohé z nich už boli vyvrátené, sú nehanebne udržiavané akadémiou a odtiaľ ovplyvňujú celú spoločnosť. Toto je pre mňa jasná indícia, že veda sa stala falošným nástrojom na vnímanie reality a manipulácie vedomia. Vplýva týmto samozrejme aj na spoločenský a politický systém a jeho riadenie. Kto nevidí, kde je počiatok chaosu dnešného sveta, tak nech zváži „modernú vedu“.

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že prečo bol prechod bývalých pro-komunistických krajín na pro-kapitalistický systém viac-menej jednoduchý? Bolo to aj preto, lebo obe tieto spoločnosti sa opierajú o ten istý, materialistický a ateistický, svetonázor. A treba hneď dodať, že tento je založený na chybnej vede.

Z mojich blogov už viete, ktorých autorov takýchto vyvrátených teórií mám namysli: ide najmä o Kopernika, Darwina a Einsteina.

V školách sa dnes ako jediný správny astronomický systém vyučuje ten, ktorý pochádza od Kopernika z r. 1543, vzápätí bol vyzdvihnutý Galileom a rozvíjaný Keplerom, Newtonom a ďalšími. O tom, že jestvujú aj ďalšie astronomické modely, možno dokonca vhodnejšie, sa už študenti nedozvedia. Viac detailov k tomuto uvádzam na YT: zdenko drdol, presnejšie Kopernik a Kopernikovský princíp.

Tag:

Darwin a darvinizmus

17.04.2024

Témy Darwin a jeho evolučná teória som sa pred zopár mesiacmi v mojich blogoch už trošku dotkol. Teraz pridávam niekoľko detailov a vytvoril som aj krátke video na YT: zdenko drdol, presnejšie Darwin a darvinizmus. Mnohí z vás celý život veria, že vaši pra-pra-pra-…predkovia boli potkany a skaly, ktoré boli prirodzene vytvorené z ničoho (tak ako [...]

Svetové vojny a dnešné Slovensko

05.01.2024

Je tomu už vyše 20 rokov, ale spomínam si na to takmer ako by to bolo dnes. Práve som vtedy konzultoval pre Harvardskú univerzitu v Cambridge, MA, keď v jednej TV relácii na stanici CSPAN historik Michael Beschloss vyslovil vetu: „Medzi historikmi už neplatí kedysi verejne prijatá téza, že za vznik 1SV (1. svet. vojna) mohlo výlučne Nemecko“. Toto ma veľmi zaujalo, lebo veď [...]

Sme pripravení robiť ďalšiu reformu školstva?

29.11.2023

Snáď všetko, čo človek robí, opiera o svoj svetonázor, či už si to uvedomuje alebo nie. Ak ho má vhodný, tak aj jeho konanie je prevažne (žiaľ nie vždy, ale to je iná téma) zmysluplné. Väčšina ľudí na „Západe“ (to je to, kam sa teraz hrabeme aj my) si však tento súvis neuvedomuje a napríklad aj na Hlavných správach, keď sa pozriete do rubriky [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

zdrdol

Je nemožné, aby sa niekto začal učiť to, o čom si myslí, že už vie. (Epictetus)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 88849x
Priemerná čítanosť článkov: 3064x

Autor blogu

Kategórie