Založ si blog

Kopernik a Kopernikovský princíp

Témy Kopernikovský princíp som sa pred zopár mesiacmi už trošku dotkol v blogu Kopernikovský princíp … Teraz pridávam niekoľko detailov.

Málokto si uvedomuje, že dnešný spoločenský svetonázor je postavený na „modernej vede“, ktorá sa v stredoveku začala od skutočnej vedy odkláňať. Dnešná veda je založená na teóriách a špekuláciách, ktoré, aj keď mnohé z nich už boli vyvrátené, sú nehanebne udržiavané akadémiou a odtiaľ ovplyvňujú celú spoločnosť. Toto je pre mňa jasná indícia, že veda sa stala falošným nástrojom na vnímanie reality a manipulácie vedomia. Vplýva týmto samozrejme aj na spoločenský a politický systém a jeho riadenie. Kto nevidí, kde je počiatok chaosu dnešného sveta, tak nech zváži „modernú vedu“.

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že prečo bol prechod bývalých pro-komunistických krajín na pro-kapitalistický systém viac-menej jednoduchý? Bolo to aj preto, lebo obe tieto spoločnosti sa opierajú o ten istý, materialistický a ateistický, svetonázor. A treba hneď dodať, že tento je založený na chybnej vede.

Z mojich blogov už viete, ktorých autorov takýchto vyvrátených teórií mám namysli: ide najmä o Kopernika, Darwina a Einsteina.

V školách sa dnes ako jediný správny astronomický systém vyučuje ten, ktorý pochádza od Kopernika z r. 1543, vzápätí bol vyzdvihnutý Galileom a rozvíjaný Keplerom, Newtonom a ďalšími. O tom, že jestvujú aj ďalšie astronomické modely, možno dokonca vhodnejšie, sa už študenti nedozvedia. Viac detailov k tomuto uvádzam na YT: zdenko drdol, presnejšie Kopernik a Kopernikovský princíp.

Tag:

Darwin a darvinizmus

17.04.2024

Témy Darwin a jeho evolučná teória som sa pred zopár mesiacmi v mojich blogoch už trošku dotkol. Teraz pridávam niekoľko detailov a vytvoril som aj krátke video na YT: zdenko drdol, presnejšie Darwin a darvinizmus. Mnohí z vás celý život veria, že vaši pra-pra-pra-…predkovia boli potkany a skaly, ktoré boli prirodzene vytvorené z ničoho (tak ako [...]

Svetové vojny a dnešné Slovensko

05.01.2024

Je tomu už vyše 20 rokov, ale spomínam si na to takmer ako by to bolo dnes. Práve som vtedy konzultoval pre Harvardskú univerzitu v Cambridge, MA, keď v jednej TV relácii na stanici CSPAN historik Michael Beschloss vyslovil vetu: „Medzi historikmi už neplatí kedysi verejne prijatá téza, že za vznik 1SV (1. svet. vojna) mohlo výlučne Nemecko“. Toto ma veľmi zaujalo, lebo veď [...]

Sme pripravení robiť ďalšiu reformu školstva?

29.11.2023

Snáď všetko, čo človek robí, opiera o svoj svetonázor, či už si to uvedomuje alebo nie. Ak ho má vhodný, tak aj jeho konanie je prevažne (žiaľ nie vždy, ale to je iná téma) zmysluplné. Väčšina ľudí na „Západe“ (to je to, kam sa teraz hrabeme aj my) si však tento súvis neuvedomuje a napríklad aj na Hlavných správach, keď sa pozriete do rubriky [...]

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

zdrdol

Je nemožné, aby sa niekto začal učiť to, o čom si myslí, že už vie. (Epictetus)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 89044x
Priemerná čítanosť článkov: 3070x

Autor blogu

Kategórie